Изяви на Певчески фолклорен ансамбъл „Първомай”

1999 г.

Участия и силни представяния се нижат в творческия път на Ансамбъла: участие и отлично представяне в Европейския месец на културата гр. Пловдив през 1999 г.

2002 г.

Оркестър „Дионис” и секстет „Божур“ успешно се изявяват в самостоятелни програми на ЕВРОПЕАДА „Антверпен – 2002” – Кралство Белгия.

2007 г.

Изявите зад граница продължават и през 2007 г. с турне и участие в Международни културни празници в гр. Обаня – Франция.

2011 г. - 2012 г.

През 2011 г. участват в Празника на ориза в гр. Ипсала. Два  юбилейни концерта в София  – първият през 2011 г., в театър „Сълза и смях”, а вторият – 2012 г. в Централния  военен дом. Участие в Празник на българската култура в гр. Одрин – Турция /2012 г./

2013 г.

Концерт в Българската Екзархия в гр. Истанбул –  Турция послучай Деня на народните будители по покана на Консулството и  Екзархията /2013 г./

2014 г.

 Участие в етно –фестивал „Балкански фолклор – Прилеп 2014” Република Македония.

2016 г.

Съвместен концерт на ПФА „Първомай”, Смесен вокален състав „Слънчева Тракия” и Дамска вокална група „Райна Княгиня” в залата на НБ „Иван Вазов”, гр. Пловдив /2016 г./.

2017 г.

През 2017 г. танцовата формация участва в Международния фолклорен фестивал в Черна гора, гр.Бар.

2018 г.

Общ концерт-спектакъл на самодейните състави на читалището под надслов „Песен синор няма, хоро не старее” в гр. Ниш, Сърбия. 2018 г. е белязана с редица участия на групата във фолклорни фестивали в страната и чужбина.

Изявите на ПФА „Първомай” за 3-ти март и Коледа се превръщат в традиционни както и годишният концерт в рамките на майските културни тържества. Ансамбълът взема участие и в Празника на тракийската народна музика и песен и Празника на виното организирани в града ни.

        Танцова формация „Евридика” с р-л Донка Тодорова взема активно участие в Коледните концерти,  Празника на фолклорния танц и Празника на тракийската народна музика и песен,  а съвместно с ПФА „Първомай” и в Майските културни тържества. За десетте си години активна дейност, участва в много фестивали и концерти в Пловдив, Казанлък, Пазарджик, Хасково, Ягодово, Смолян. Съставът има и международни участия във Фолклорни фестивали в Одрин- Турция, Виена- Австрия, Прага- Чехия.