Без категория

35-ти конгрес на Съюза на народните читалища в България

На 27 септември 2020г. в град София на откритата сцена на театър „Сълза и смях” се проведе 35-тия конгрес на Съюза на народните читалища в България.

        От община Първомай упълномощени делегати бяха Ана Сиракова, Петранка Стоянова и Диляна Глушкова, които представляваха 16-те читалища в общината.  По право като член на Върховния читалищен съвет,  в работата на конгреса участва и з.ч.д. Иван Караславов.

         В присъствието на над 250 делегати от цялата страна, министърът на културата Боил Банов произнесе прочувствени думи за същността на народните читалища и награди с отличия читалищни деятели.  

Бяха прочетени поздравителни адреси от президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Делегатите бяха поздравени и от почетния председател на СНЧ  проф.Стоян Денчев.

Като висока оценка за работата на Образцово „НЧ Св.Св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай” приемаме факта, че председателят на Читалищното настоятелство з.ч.д. Иван Караславов бе предложен и избран за председател и водещ на деловата втора част на Конгреса.

След изслушване на отчета на Върховния читалищен съвет, прочетен от з.ч.д. д-р Николай Дойнов и доклада на Ревизионната комисия се премина към изказвания.

Конгресът гласува промени в Устава на Съюза. Приета беше и Резолюция за работата на сдружените читалища в следващите три години.

Досегашният председател Николай Дойнов бе преизбран за четвърти мандат да ръководи Съюза на народните читалища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *