Без категория

СИЛНО УЧАСТИЕ НА ТЕАТРАЛИТЕ НИ В ЛОМ

 

       На 25 септември т.г. , Театрален колектив „Димитър Делчев” при Образцово „НЧ Св.Св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай” , с ръководител Спас Янков, взе участие в Дванадесетото издание на Фестивала на любителските театри с международно участие на името на Кръстю Пишурка- гр. Лом с мюзикъла „Зех тъ, Радке, зех тъ!” от Сава Доброплодни. След предварителна  селекция до участие във фестивала бяха допуснати  22 състава от  страната и  чужбина. Те представиха своите постановки от 23 до 27 октомври.

            Мюзикълът „Зех тъ, Радке, зех тъ!”, в изпълнение на театрален колектив „Димитър Делчев”   бе възнаграден с много аплодисменти и ставане на крака от публиката. На проведения разбор след финала на спектакъла , жури в състав: Председател Гергана Порозова и членове : Васил Драганов и Христо Чешмеджиев даде висока оценка на състава като цяло.

            Наградата за поддържаща женска роля бе присъдена на Ана Сиракова за ролята на Мария в спектакъла „Зех тъ, Радке, зех тъ!”. На колектива бе връчен Диплом за участие.

            125 години светлините на самодейната театрална сцена в нашия град не са угасвали  и не престават да носят радост на първомайци. На 12 юни 2019г. големият салон на Образцово „НЧ Св. Св. Кирил и Методий-1894г.” се превърна в „магазинче със две полички” / Джани Родари/. В него НАДЕЖДАТА да помогнат събра близо 450 човека на благотворителния спектакъл „Зех тъ, Радке, зех тъ”, поднесен от театрален колектив „Димитър Делчев”. Каузата бе набиране на средства, необходими за лечението на Христинка Стоянова Митрова . От продажбата на пропуски и от дарителската кутия бе събрана сумата от 2466 лв.

 През тези години първомайските театрали продължиха да представят достойно града и читалището ни из цялата страна. През последните три месеца спектакълът„Зех тъ, Радке, зех тъ!”бе представен при огромен успех на сцените във Хисар, Велинград, и Лом.

                        Изказваме благодарността си на кмета на общината Ангел Папазов и на Поделение „Образование и култура” при ОбА с ръководител Елена Велева за оказаното съдействие и подкрепа, за да може колективът да осъществи тези участия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *