Празник

Град Първомай отбеляза своя празник. Открити бяха 47-те Майски културни тържества

Градът ни носи своя празник в името си вече 74 години и от 2002 година с решение на Общински съвет денят Първи май единодушно е обявен за официален празник на град Първомай. По традиция на този ден се откриват и Майските културни тържества, които тази година са 47–ми поред  и ще преминат под надслова „125 години читалище в Първомай”.

Десетки гости от страната и чужбина, народни представители, кметове на приятелски общини, представители на обществени институции и фирми, общински съветници уважиха Празника на града.

Местни фирми и производители презентираха своята продукция в  алеята „Произведено в Първомай”.

Поздрав към първомайци поднесе кметът на общината Ангел Папазов. По традиция послучай Деня на труда и Празника на града кметът Папазов отличи с диплом и плакет за добри постижения и принос към икономиката на града фирми и производители. Отличени тази година са:

–Д-р Румяна Бойлова – управител на  МБАЛ –Първомай и Медицински център и колектив

– „Ифантис- България ”ЕООД

–ЕТ „Борислав- Универсал”

–д-р Костадин Рамшев – началник на Катедра по кардиология и интензивна терапия и началник на Клиниката по интензивна терапия във ВМА гр. София.

Факелът с огъня на 47-те Майски културни тържества бе пренесен и предаден на кмета от  Георги Ангелов и мажоретки от СУ”Проф. д-р Асен Златаров”.

Много красота и настроение в празника внесоха изпълненията на  Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ” Проф. Асен Диамандиев”-гр. Пловдив с главен художествен ръководител професор-академик Милчо  Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *