Благодарност

СКЪПИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ, ПРИЯТЕЛИ, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ

От 1 март 2019 г., Образцово „Народно читалище Св.Св. Кирил и Методий – 1894г.“ гр. Първомай има ново лице в интернет пространството – това е нашия УЕБ  САЙТ.

Преди 5 години, когато Читалището отбеляза своя 120 годишен юбилей, Настоятелството издаде книгата „Поклон на тебе, Дом Будилник“ с автор – читалищният председател Иван Караславов, която съдържа много информация и над 600 фотографии.

През 2019г. предстои да отбележим 125 годишен юбилей на  читалище, библиотека и театър в Първомай с редица събития.

Първото от тази поредица е създаване на новият ни сайт https://chitalishteparvomay1894.com. Модерен, бърз и лесен начин да бъдем намерени, съчетан със съвременен и атрактивен дизайн, позволяващ бърз достъп до нужната информация.

Верни на желанието да бъдем в авангарда на иновативните решения на новото време, ние обмисляхме да възложим подобно изпълнение на IT специалист, но все отлагахме по финансови причини. Тогава дойде предложение от г-жа Татяна Попова – класен ръководител и преподавател на паралелка „Софтуерни и хардуерни науки“ в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Първомай, да изработят на ДОБРОВОЛНИ  НАЧАЛА читалищен сайт, разбира се с активното участие на ученици. Г-жа Попова се довери на двама свои възпитаници – Теодора Караславова и Иван Иванов, с които започна изпълнението на идеята. От страна на Читалището лице за подаване на нужната информация бе определена г-жа Веселина Танева. В продължение на няколко месеца, в които бе обработен огромен обем информация и снимков материал, уеб сайтът постепенно добиваше все по-изчистен и завършен вид. Използваната информация е основно от книгата „Поклон на тебе, Дом Будилник“, като са добавени факти и събития, случили се в читалището след издаването й, до момента. Екипната работа на г-жа Попова с нейните ученици Теди и Иван, и от страна на читалището г-жа Танева доведе до отличен резултат – в момента Образцово „Народно читалище Св.Св. Кирил и Методий – 1894г.“ се гордее със съвременен и богат УЕБ  САЙТ, който със сигурност се нарежда сред най – добрите в страната.

Благодарим на г-жа Татяна Попова за професионализма и перфекционизма, който тя ни подари!

Благодарим на Теди и Иван за умението, ентусиазма, времето и вниманието, отделено за читалището!

Благодарим на г-жа Веселина Танева за умелата работа с екипа на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ за постигане на високия резултат!

Благодарим на „DI Studio”  – Христо Цветков за оказаното съдействие при обработка на видео материалите!

Специална благодарност изказваме на директора на училището г-н Чавдар Здравчев, който още в самото начало даде „зелена улица“ на начинанието и насърчи работния екип в тяхната работа!

И най-важното – работата увлече всички. Затова и сайтът е не просто място за намиране на информация, а продукт, в който е вложено много лично отношение и любов. Тъкмо това го прави още по-ценен!

БЛАГОДАРИМ  ОТ  СЪРЦЕ!

 

Читалищното настоятелство тържествено връчи „Сертификат за заслуги като доброволец“ на Теодора Караславова и Иван Иванов за възможностите, отдадеността,  желанието и ентусиазма, а на г-жа Татяна Попова – „Сертификат за благородство“ за идеята и подарения професионализъм.

Читалищно настоятелство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *