Конкурс

Детски литературни конкурси на името на Георги Караславов и Слав Хр. Караславов

 

Детските литературни конкурси са учредени през месец декември 2019г. в памет на големите български творци Георги Караславов и Слав Хр. Караславов, чието родно място е село Дебър /сега квартал на град Първомай/. Учредители на конкурсите  са   „НЧ Св.св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай”  и къща-музей „Георги Караславов”.

Допускат се участници на възраст до 19 години, разделени на три възрастови групи : първа възрастова група – ученици от начален курс

-втора възрастова група – ученици от V до VIII клас

-трета възрастова група – ученици от горен курс

Голямата награда на конкурса е в размер на 100лв. Предвидени са и поощрителни награди за всяка възрастова група.  Наградите се осигуряват от „НЧ Св.св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай”  

Конкурсите се провеждат през месец май в рамките на Майските културни тържества през година- една година на името на Георги Караславов за проза, следваща за поезия  на името на Слав Хр. Караславов. Първият конкурс ще се проведе през 2020г. и е за проза .

Цялостната организация на конкурсите и церемонията за връчване на наградите  е ангажимент на    „НЧ Св.св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай” .

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *